Menukaart


Ons menu is met liefde samengesteld door onze chef. Onze keuken houdt rekening met de smaken van de verschillende seizoenen en voegt graag streekproducten toe aan de gerechten. 

De proeverijen is één van onze grote krachten, op onze kaart zult u deze dan ook veelzijdig tegen komen. Ook het verzorgen van groepsarrangementen zijn we niet geheel onbekend
mee te noemen. We helpen u dan ook graag met informatie hierover.

Bent u opzoek naar een bijpassende wijn, vraag vooral meer informatie aan ons team!

Heeft u allergieën, geef dit dan vooral door aan ons team. Heeft u vragen over ons menu? Neem  contact met ons op en wij geven graag een toelichting. Komt u met een groep? Dan hebben wij een aangepast groepsmenu. Voor meer informatie klikt u hier: groepsmenu's.

Verrassingsmenu


Laat u verrassen door een overheerlijk menu van onze keukenbrigade.

  • 4 Gangen Verrassingsmenu
    32.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Soep
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht

  • 5 Gangen Verrassingsmenu
    39.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Tussengerecht
    • Soep 
    • Hoofdgerecht 
    • Nagerecht

  • 5 Gangen Verrassingsmenu
    42.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerecht 
    • Kaasplank
    • Nagerecht

Voorgerechten


  • Brood van de week
    6,00

    Van onze huisbakker, geserveerd met kruidenboter, tapenade en aioli

  • Steak tartaar
    10,50

    Fijngesneden rundvlees met een gekonfijte eidooier, truffelmayonaise en krokant van Parmezaan

  • Vitello Tonnato
    10,50

    Gemarineerde kalfsrosbief met crème van tonijn, pastinaak puree en gepofte boekweit

  • Carpaccio
    10,50

    Met geroosterde macadamia noten, pesto en Parmezaanse kaas

  • Trio vegetarisch
    10.50

    Bavarois van geitenkaas, pesto hummus en Paddenstoel kroketje met een crème van eekhoorntjesbrood

  • Trio vis
    11,50

    Salade van Noorse garnalen, zalm gemarineerd met wasabi kruim en een kroketje van gamba

Soepen


  • Kreeften soep
    6.50

    Romig en vol van smaak, met garnalen en bosui

  • Paddenstoelen bouillon
    6.00

    Met brioche brood en duxelles

Tussengerechten


  • Coquilles
    12.50

    Met romige knolselderij en schuim van kreeft

  • Gamba’s
    12.50

    Gebakken in knoflook en rode peper met witlof en citroen boterjus

  • Kalkoendij
    12.50

    Met een gefrituurde ravioli gevuld met pulled pork, daarbij een smeuïge ratatouille  

- Specialiteiten -

Dry aged vlees of gerijpt vlees


Het rijpen van vlees is eigenlijk een proces dat we al lang kennen van vroeger bij de boer in de schuur, door de zon en de wind werd het vlees ingedroogd en kwam er een zwarte korst rond de buitenkant. Het vlees binnenin werd dieprood en botermals omdat natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Tegenwoordig wordt dit op een gecontroleerde manier gedaan, namelijk een rijpingskast, oftewel dry-aging vel. Hierin is een constante luchtcirculatie, een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur tussen 0 en 1 graden celcius. Deze ruimte moet afgesloten zijn van andere invloeden. We spreken van gerijpt vlees vanaf 21 dagen en dit kan oplopen tot 10 weken. Tijdens het rijpen in de cel verdampd het vocht in het vlees tot wel 30% en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.
  • Dry aged Côte de Boeuf 500gr
    36,00

    Dieprode Côte de Boeuf. Zeer volle, mooie smaak

  • Dry aged Entrecôte
    27,50

    250 gram lende biefstuk met diverse groeten en pepersaus

  • Kalfsschenkel
    23,50

    Gestoofd met Provençaalse kruiden met risotto en verse truffel

Hoofdgerechten vis


  • Zalmfilet
    19.50

    Rosé gebakken met diverse groenten en schuim van zachte mosterd

  • Skrei filet
    20.50

    Gebakken winterkabeljauw, met romige risotto en schuim van kreeft

  • Zeebaars filet
    19,50

    Op de huid gebakken met diverse groenten en schuim van rode curry

  • Sliptong 3 stuks
    21,50

    In roomboter gebakken, met citroen en remoulade saus

Hoofdgerechten vlees


  • Duo van lam
    22.50

    Lamsstoofvlees en rosé gebakken lamsrump op kruidige couscous met jus van gepofte knoflook

  • Australische Angus steak
    20.50

    Gegrilde steak met daarbij diverse groenten en café de Paris saus

  • Coq au vin
    19.50

    Pannetje stoof van scharrel kippenvlees met diverse groenten, bacon en aardappel mousseline

  • Varkenshaas
    19,.50

    Omwikkeld met serrano ham, gegratineerd met brie en daarbij een saus van rode port

  • Spareribs
    18,50

    Zachte, fijn gelakte spareribs met ambachtelijke frieten, sauzen en salade

  • Saté
    17,50

    Spies van gemarineerde kippendijen met een saus van geroosterde pinda’s daarbij garnituren, friet en salade

Hoofdgerechten vegetarisch


  • Kaasfondue
    17.50

    Fondue van verschillen soorten kaas met knapperige groenten en brood (wij vullen graag uw kaasfondue weer bij)

  • Vegetarische Lasagne
    17.50

    Paddenstoelen, courgette, aubergine, tomaat en gegratineerd met kaas

  • Tortellini
    17.50

    Gevuld met pompoen en salie, daarbij diverse groenten en een saus van gepofte knoflook

Ons team


Onze menukaart is niet zomaar samengesteld. Onze chef heeft een kaart voorbereid, deze voorgelegd aan het team. Vervolgens zijn we samen gaan proeven en beoordelen.
Bij Louis XV werken we samen aan een kwalitatief hoogstaand menu tegen een betaalbare prijzen met verse producten.

Nagerechten


  • Crème brûlée
    8.50

    Met hazelnoot, macarons en chocolade ijs

  • Peer pannacotta
    8.50

    Met crumble van noten en yoghurtijs

  • Aardbeien en pistache
    8.50

    Gel van aardbeien, cremeux van pistache, meringue en aardbeien sorbet ijs

  • Proeverij van nagerechten
    10,50 p.p

    Een verrassing van nagerechten

  • Kaasplank
    12.50 p.p.

    Diverse soorten Franse kazen, daarbij vijgen brood, noten en een tomatenjam

© 2018 Louis XV. Gerealiseerd door